Första segern för NRGF D kom i derbymatchen mot Höörs IS

I seriepremiären mot Önneköps IF blev det förlust för NRGF D med 1-2. Det märktes att det var premiär men vi mötte också en bra motståndare. Andra halvlek var godkänd, det kändes som om laget kom igång och saknaden efter skadade lagkaptenen Annette Tholle försvann.

Igår kom första segern mot förra årets lagkamrater i Höörs IS och det var en härlig kämpainsats som hela laget stod för. Det kändes redan i omklädningsrummet en timme före matchstart att det var en viktig match, alla spelare var laddade och lite nervösa men också otroligt motiverade inför uppgiften som väntade. Det blev en jämn match där Höörs IS började bäst. Efter hand kom NRGF in i matchen och innan ledningsmålet kom hade NRGF ett par farliga lägen som kunde resulterat i mål. Första målet i matchen stod Johanna Nilsson för efter starkt förarbete av Maria Nilsson. Höörs IS kvitterade strax innan paus på en hörna. I andra halvlek gjorde NRGF:s nyförvärv Sanna Nyberg debut och hon hade inte varit på plan mer än en kvart innan hon avgjorde matchen med sitt 2-1 mål. Efter målet böljade spelet fram och tillbaka innan pressen från Höörs IS intensifierades på slutet men alla spelarna i NRGF kämpade enormt och fortsatte vinna de flesta närkamperna och lyckades hålla undan. Charlotte Börjesson i mål gjorde några avgörande ingripanden i slutet.

Fantastiskt spännande och rolig match med nerv och glöd - som lagledare stod man och önskade att man kunde varit med på plan.