Vinst för NRGF D i come back

Tränaren Mikael Hansmar såg nöjd ut när NRGF damseniorer tog en överraskande vinst med 3-2 mot Stehags AIF i lördagens efterlängtade come back.

I oktober 2004 spelade NRGF damseniorer senast en match i egen regi. Under 2005 gällde samarbetet med Höörs IS. Sedan samarbetet bröts i november 2005 har NRGF jobbar hårt för att lyckas skapa ett nytt eget lag. Under fyra månader har lagbygget pågått och samtidigt har laget tränat under tränaren Mikael Hansmars ledning. Ett första delmål har varit att kunna mönstra ett lag inför träningsmatcherna. Antalet spelare har fördubblats och truppen innehåller för närvarande 15 spelare. Förra veckans match ställdes dock in på grund av att fem spelare var sjuka eller på skidsemester. Matchen kommer troligen att spelas en tisdag i slutet av mars. Fortsatt målsättning är att skapa en trupp på 18 spelare. NRGF jobbar hårt på detta och projektet beräknas vara klart i april lagom till seriestart.

I lördags spelades matchen mot Stehags AIF på Norra Rörums idrottsplats och NRGF gjorde en stark insats, speciellt att kunna vända ett underläge i andra halvlek från 1-2 till 3-2. NRGF hade en del tur sista 10 minuterna när Stehags AIF tryckte på men lyckades hålla undan.